Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Τυχαίες φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Προτεινόμενες Συνδέσεις
Νέοι Μεταρρυθμιστές
Δήμος Καρδίτσας
Αναγέννηση Καρδίτσας
IUPAC
Ράδιο Παλμός


Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα

Άρθρα (Άρθρα)

Σχολικά προαύλια

Τη στιγμή αυτή (Δευτέρα 10:10 πμ) η χιονόπτωση, σε απόλυτη συμφωνία με την πρόβλεψη, έχει κοπάσει. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν πλέον τις πόρτες στις αυλές ανοιχτές ώστε τα μηχανήματα του Δήμου Καρδίτσας να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες. Επειδή υπήρξαν απορίες σχετικά με το σχεδιασμό του Δήμου, οφείλουμε να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις:

1. Η πρόβλεψη για Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί ήταν δεδομένη από το Σάββατο. Υπήρχε στην πρόβλεψη και το χιονόνερο αλλά η βάση της ήταν η σχετικά πυκνή χιονόπτωση.

2. Ο καθαρισμός των σχολικών εξωτερικών χώρων την Κυριακή θα πρόσφερε ένα όμορφο εντυπωσιασμό καθώς θα βγάζαμε φωτογραφίες με τα τα μηχανήματα. Οι πόροι όμως που θα κατευθύναμε σε αυτή την ενέργεια θα πήγαιναν εντελώς χαμένοι καθώς το βράδυ θα χιόνιζε πάλι, όπως και έγινε.

3. Τα μηχανήματα που μπορούσαμε να διαθέσουμε σε αυλές οι οποίες προτού χρησιμοποιηθούν θα ξαναγέμιζαν χιόνι, διατέθηκαν στην εξυπηρέτηση της κοινής ωφέλειας, των υποδομών που χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα μαζικά. Η διαχείριση των πόρων ενός οργανισμού οφείλει να ακολουθεί κάποια πρότυπα, ιδιαίτερα αν οι πόροι είναι φτωχοί όπως συμβαίνει στο Δήμο μας.

3. Οι δημοτικές αρχές κινούνται παραδοσιακά επάνω σε ένα δίπολο. Ο ένας πόλος είναι η ορθολογική διαχείριση των πόρων των συνδημοτών. Ο άλλος πόλος είναι ο εφήμερος εντυπωσιασμός και η επίδειξη. Μαντέψτε την επιλογή μας.

4. Δεν υπάρχει Έλληνας ο οποίος να μην κατηγορεί διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση για κατασπατάληση πόρων προς δημιουργία εντυπώσεων. Ταυτοχρόνως επιζητούμε κινήσεις εντυπώσεων εις βάρος της ουσίας.

5. Σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες προχωράμε αυτή τη στιγμή σε εργασίες εντός των σχολείων ώστε αύριο να είναι σε θέση να ανοίξουν έστω για μία ημέρα καθώς την Τετάρτη ετοιμαζόμαστε για νέα φαινόμενα. Ας κρατήσουμε αυτό. Για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια να διατηρηθεί ανοικτό. Εάν συνεχίσουμε να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα δε θα βρούμε ποτέ περπατησιά ως κοινωνία.

16/1/2017
Επιστροφή