Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Τυχαίες φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Προτεινόμενες Συνδέσεις
Νέοι Μεταρρυθμιστές
Δήμος Καρδίτσας
Αναγέννηση Καρδίτσας
IUPAC
Ράδιο Παλμός


Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα

Άρθρα (Εθνικές Εκλογές)

Εμείς, η νέα γενιά της Δημοκρατικής Παράταξης, σπάζουμε τη σιωπή μας

Μιλάμε, Προτείνουμε, Απαιτούμε

Είμαστε η γενιά που κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Είμαστε οι 30αρηδες και 40αρηδες που για πρώτη φορά κινδυνεύουν να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Είμαστε η ίδια γενιά μ’ εκείνους που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βρει το δρόμο τους και στην οικονομία και στην πολιτική και στην τέχνη. Κοιτάξτε σε όλη την Ευρώπη. Παντού νέα στελέχη, νέοι άνθρωποι προχωρούν, συμμετέχουν, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πού είναι αυτή η γενιά στην Ελλάδα;

Σήμερα οι δραματικές καταστάσεις που βιώνουμε μας κάνουν να αγανακτούμε αλλά και να ψάχνουμε ελπίδα. Η επί δεκαετίες αδυναμία και απροθυμία για την προώθηση των δομικών αλλαγών οδήγησε στα σκληρά μέτρα των οριζόντιων περικοπών. Αυτή την κρίσιμη ώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν της ειλικρίνειας. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στην αμφισβήτηση τόσο της εθνικής μας κυριαρχίας όσο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας.

Δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα εκ θέσεως και εκ φύσεως είναι Ευρώπη. Δυστυχώς, η μακρά περίοδος οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κακοδιαχείρισης πάνω στο διανοητικό υπόστρωμα του διαχρονικού λαϊκισμού που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική ζωή, οδήγησε στη σημερινή δραματική κατάσταση.

Είναι πολύ εύκολο μεταξύ ποτού, τυρού και αχλαδίου να συζητάμε θεωρητικά και να βρίσκουμε ως πιθανή λύση την επιστροφή στη δραχμή ή την κατάρρευση. Κανείς μας όμως δεν μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει κατάρρευση και κανείς δε θέλει να το ζήσει. Η ανεργία, η έλλειψη ευκαιριών και η ανέχεια είναι οι συνέπειες μίας κακώς δομημένης οικονομίας και κοινωνίας.

Λύση; Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η αλλαγή νοοτροπίας. Το κράτος δεν είναι εχθρός, είναι το σπίτι μας. Η εργασία και η επιβίωση είναι θεμελιώδη δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Απελευθέρωση των μεγάλων και ανεξάντλητων δυνάμεών μας. Μεταρρυθμίσεις με προοδευτική κατεύθυνση. Τέλος στην επιμονή των περιοριστικών πολιτικών που θίγουν ακόμη και την εθνική κυριαρχία. Τέλος στην επιμονή της Ευρώπης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών εις βάρος της Ευρώπης των θεσμών.

Με οδηγό την αξιοπρέπεια θα πρέπει να δώσουμε τις μάχες για την επιβίωση της χώρας μας και της ρήξης με το παρελθόν. Και με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας θα πετύχουμε.

Εμείς οι νέοι μπαίνουμε μπροστά στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας μας.

Εκλογικό κέντρο: Γρ. Λαμπράκη 17 (έναντι Αγροτικής Τράπεζας)
Τηλ. 2441041204, κιν. 6947005665
Επιστροφή