Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Τυχαίες φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες
  • γεννάδιος φωτογραφίες

Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα
Προτεινόμενες Συνδέσεις
Νέοι Μεταρρυθμιστές
Δήμος Καρδίτσας
Αναγέννηση Καρδίτσας
IUPAC
Ράδιο Παλμός


Γεννάδιος Ιωάννης Άρθρα

Βιογραφικό

γεννάδιος ιωάννης
O Γιάννης Γεννάδιος γεννήθηκε το 1975 και κατάγεται από το Καππά Καρδίτσας. Ολοκληρώνοντας τις μαθητικές σπουδές του στο Τρίτο Λύκειο Καρδίτσας συνέχισε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Χημείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Χημείας, καθώς και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ, εκλεγμένος πάντοτε με τα ψηφοδέλτια της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης (ΠΑΣΠ).

Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (ΣΕΜ) ως έφεδρος αξιωματικός.

Μέχρι το 2008 εργάστηκε στην πόλη της Καρδίτσας ως Φροντιστής, ενώ από το 2009 ανήκει στο δυναμικό της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρδίτσας με το συνδυασμό «Δημοτική Ανανέωση». Αντιμετώπισε για πρώτη φορά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κυρίως ως πρόεδρος της Δημοτικής Αναπτυξιακής Μελετητικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΔΗΑΜΕΚ), αντιπρόεδρος των Εργαστηρίων Τέχνης, αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης -Αποχέτευσης Καρδίτσας (ΔΕΥΑΚ) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας.

Το 2009 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2009-2010), καθώς και του οργανισμού ΚΑΠΗ Καρδίτσας (2009-2010).

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Καλλικράτειο Δήμο Καρδίτσας με τον ίδιο συνδυασμό. Από τη θέση της αντιπολίτευσης πλέον υπηρέτησε τόσο στα καθήκοντα του ελέγχου της δημοτικής αρχής όσο και στη θέση του Αντιπροέδρου και έπειτα του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Σήμερα υπηρετεί το Δήμο Καρδίτσας από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας. Είναι επίσης Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η επιστημονική του δράση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς αποτέλεσε μέλος της 7ης και 8ης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του κορυφαίου οργάνου ενός φορέα που κατέχει ρόλο Συμβούλου του Κράτους σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, τη Βιομηχανία και το Περιβάλλον. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τη Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών και την Εξειδίκευση της Διδασκαλίας τους (πρόγραμμα ΚΦΕ του ΕΑΠ).

Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Καρδίτσα).

Το 2009 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ» του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπου και πιστοποιήθηκε ως Τεχνικός Ασφαλείας.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ελένη Πλατογιάννη που κατάγεται από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και υπηρετεί στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, με την οποία έχουν δυο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Ηλία.